3. Luukku // Day 3.

Askarreltiin tyssin kanssa eräänä viikonloppuna taikataikinasta koristeita. Mökkireissulla oli mukana taikataikina tarpeet, piparkakkumuotit ja leimasimet. Siellä paistettiin koristeet valmiiksi ja sitten maalasin ne kotona vielä valkoisiksi. Spraymaali sopii varmaan kaikista parhaiten, perus maalarinvalkoinen mitä hyllystä sattui löytymään, teki leipomuksista hieman kosteat ennen kuin kuivuivait uudelleen. Lopuksi ripoteltiin vähäsen kimalletta päälle ja solmittiin ripustusnarut paikoilleen.

Näitä on tarkoitus käyttää niin joulukuusen kuin lahjapakettienkin koristeina. Jos joku innostuin vielä koristeita tekemään niin tässä on helppo ja simppeli taikataikinan ohje:


3 dl vehnäjauhoja
1,5 dl suolaa
1,5 dl vettä
1 rkl ruokaöljyä

Sekoita jauhot ja suola keskenään sekä lisää vesi ja ruokaöljy. Vaivaa aineet kiinteäksi massaksi. Jos taikina on liian tahmeaa, lisää jauhoja ja jos taikina on liian kuivaa, lisää hieman vettä. Kuivata uunissa 125 asteessa noin tunnin verran.

' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' '

I made these christmas tree decors with my daughter. Wheat flour, salt, water and little oil mix together, dry in the oven at 125 degrees. 
You May Also Like

4 kommenttia

Kiitos ihanasta kommentistasi, nähdään pian uudelleen! :)