22. Luukku // Day 22.Hupsista heijaa, maanantai hurahtikin Joulupukin asioilla sekä jouluruokia suunnitellessa. Meillä on lähes joka joulu sama juttu: kotiin ei toinna kovin paljoa ruokia tehdä, kun mummit ja ukit tässä lähellä pyytävät syömään. Joka vuosi on kuitenkin ne pari M U S T - juttua, joita ilman joulu ei ole joulu!

Kinkku on ihan ykkönen, samoin karjalanpiirakat sekä munavoi. Lohta löytyy omasta takaa ja riisipuuroa pitää keitellä aamuksi totta kai :) Juustot, glögit ja suolaiset herkut löytävät tiensä joka joulu pöytään. 

Makeitten herkkujen suhteen tyyli ja tapa vaihtelee, mutta joulutortut sekä piparit ovat olleet kestosuosikkeja joka vuosi. Tänä vuonna tehtiin tyssin kanssa oikein extra - herkku, nimittäin piparkakkutalo! Ja ensimmäistä kertaa aivan omatekemästä taikinasta - ja huh miten hyvää!

Leppoisaa alkanutta viikkoa rakkaat lukijat <3

' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' '

Me and my daughter made a gingerbread house at the very first time!You May Also Like

8 kommenttia

 1. Onpa ihanat joulukuvat. Suosikkini ovat nuo liitutaulukuuset!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Niina! Kuuset ovatkin olleet keittiössä jo pidemmän aikaa koristamassa, oli hyvä ratkaisu maalata liitutaulumaalilla yksi seinä :) Saa näppärästi vaihtuvia taideteoksia!

   Poista
 2. Kaunis piparkakkutalo ja eläimet sen ympärillä. Aivan ihanat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kristiina! Tyssi toivoi yksisarvista, mutta tuo pieni siivekäs poni onneksi kävi yhtä lailla :)

   Poista
 3. Omaa piparitaikinaa ei voita mikään! Me tehdään aina äitin kanssa piparit omasta taikinasta.
  Hieno piparitalo teillä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itselläni kyllä mausteet jäi pelkkään kaneliin ja kaardemummaan - illalla kun iski insipiraatio niin oli tyydyttävä niihin mausteisiin mitä kaapistä löytyi. Mutta hyviä tuli siitäkin huolimatta :)

   Poista
 4. En kestä, miten olenkaan onnistunut tipauttaa sun blogin jossain matkan varrella. No, jos pyhinä tulee liikaa luppoaikaa niin kahlaan tätä läpi. Siis älyttömän ihania kuvia. Ja oot toteuttanu tuon betoni-idean, jota itse pari viikkoa sitten mietin miehelle, että miten se onnistuis. Tiedän siis, että onnistuu! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mutta tervetuloa takaisin :) Toi mökin valaminen kyllä onnistuu ihan näppärästikin, jotain pientä säätöä kyllä vielä vois tehdä - esim. etsiä sopivaa pukenpätkää kynttilälle..mutta yllättävän onnistunut tekele :)

   Poista

Kiitos ihanasta kommentistasi, nähdään pian uudelleen! :)