14. Luukku // Day 14.


Tänä jouluna on lahjoihin satsattu asteen verran enemmän tekemisen meininkiä. Joka vuosi sitä miettii pään puhki, mitä toinen tarvitsee vai tarvitseeko sittenkään. Kiva tuikkukuppi on kiva niin kauan, kun se ei jää kaapin perälle unohduksiin. Tai keittiöpyyhkeet kaappiin käyttämättöminä.

Tänä jouluna osa lahjoista onkin sitten ihan jotain muuta. Pukin konttiin nimittäin sujahtaa mm. itsetehtyä näkkäriä ohjeen kera. Paistelin näitä useamman pellillisen tässä yksi päivä ja ai jestas, että ovat hyviä! Useampia mauste- ja siemenvariaatioita vain vilisi mielessä, päälisistä puhumattakaan. Näkkärit ovat oikein mainioita ihan sellaisenaankin voin kera, mutta esim. valokosipulidipin tai humuksen kaverina ovat varmasti lyömätön yksikkö.


PIKKUPIRTIN NÄKKILEIPÄ:

6 dl ruisjauhoja
5 dl kaurahiutaleita
0,5 dl pellavansimenrouhetta/siemeniä
2 dl auringonkukan siemeniä
2 rkl hunajaa
4-5 dl kiehuvaa vettä

Sekoita kaikki aineet keskenään kiinteäksi taikinaksi. Jos taikina jää liian löysäksi, lisää hieman jauhoja. Kauli suoraan leivinpaperille ohueksi levyksi. Halutessasi leikkaa valmiiksi taikinapyörällä paloja. Paista 170 asteessa noin 30-40 minuuttia (kannattaa olla tarkkana, ensimmäinen pellillinen paloi yllättävän herkkään). Jätä vielä kuivumaan uunin luukku raollaan, kunnes uuni on jäähtynyt.

Jos näkkärit tuntuvat liian nahkeilta, kannattaa kuivattaa hieman pidempään. Osa nimittäin kuivahti hetkessä ja osa satsista sai olla uunissa ihan tovin verran. Taikinoita tehdessä tuli huomattua, että valmiiksi kiinteä, kuiva taikina paistui nopeammin, kuin liian kostea.

Tarjoillaan voin kera. Halutessaan dippailuun, juustojen sekä humuksen kaveriksi.

' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' '

Home made hard rye bread. With cheese, butter, humus..Wrap them in to the nice paperbag and you have a great gift to give for a Christmas!


You May Also Like

6 kommenttia

Kiitos ihanasta kommentistasi, nähdään pian uudelleen! :)