1. luukku // Day 1.


Joulun ensimmäisestä luukusta paljastuu DIY - paperipallot. Nämä eivät ole vielä liian jouluiset, mutta jo kovasti kohti jouluntunnelmaa mennään. Näitä palloja on helppo itse ommella paperista tai kartongista. Pallot voi ripustaa joko kuusen oksalle roikkumaan tai tehdä pienemmistä palloista pitkän nauhan koristeeksi. Toki nämä menee ihan näinkin pöydällä vaikka joulukattausta ajatellen!


Paperipallon ohje:

Leikkaa kartongista tai paperista saman kokoisia ympyröitä ( itse käytin muottina juomalasia )

Paperiksi käy melkein mikä tahansa paperi, näissä on käytetty Elloksen ja H&M:n kuvastoja sekä mustaa kartonkia. Mainoslehtiset ova siinä mielessä käteviä, että palloihin saa kivaa elävyyttä samansävyisiä sivuja käyttäen! Sanomalehdestä saa taas kivan mustavalkoisen paperipallon.

Paperista tehtyihin palloihin ompelin 9 kpl ympyröitä keskeltä yhteen ( mitä isompi pallo, sen näyttävämpi se toki on jos ompelukone vaan pystyy useamman paperiympyrän yhteen ompelemaan ) ja kartonkisiin palloihin koneeni jaksoi ommella 7 kpl ympyröitä.

Ompelun jälkeen avaa ja muotoile paperipallo muotoonsa. Kartonkinen on hieman helpompi saada kuosiinsa, mutta paperistakin saa suht tasaisen pallon aikaiseksi.

Tämä onkin ensimmäinen "joulukalenteri" tässä blogissa ja ihan joka päivä ei välttämättä luukkuja aukea. Mutta yritetään ja toivotaan, että mahdollisimman useana päivänä blogin takaa löytyy joku kiva pieni jouluinen aihe :)

Oikein ihanaa joulun odotusta!

' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' '

I made DIY - paperballs for Christmas. Cut 9 cirkles out of paper and sew them together. I used magazines and cardboard.


You May Also Like

14 kommenttia

 1. Justiinsa viime viikolla mietin, löytyisikö jostain ohje omatekoisiin paperipalloihin. Nyt sain sen kuin tilauksesta, kiitos! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hyvä juttu :) Näitä kyllä surruuttelee koneella nopsaan! Hitainta hommaa taitaa olla tuo ympyröiden leikkaaminen...

   Poista
 2. Kauniita kuvia olet taas ottanut! :) Ja ihana, että teet joulukalenterin <3 Eläkä stressaa jos joka päivä luukkuja ei aukeakaan, kyllä me täällä pysytään ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jenni! :) Joo, ei tästä paineita oteta, tehdään se minkä keksii ja kerkiää - joulun alla on lupa ottaa vähän rennommin!

   Poista
 3. Ihana idea, tosi hauskoja palloja! :-)

  VastaaPoista
 4. Ihanaa joulun odotusta sullekin!

  VastaaPoista
 5. Tuohan on hieno idea ja vaikuttaa helpolta tehdäkin! Kiitos ohjeesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä Kristiina :) Näihin on kyllä hyvä käyttää noita mainoksia - sopivan ohutta, mutta tarpeeksi jämäkkää paperia ompeluun.

   Poista
 6. Ihanat pallot! Tarpeeksi jouluiset mun makuun :)

  VastaaPoista
 7. Kiitos ideasta :) Tein eilen vanhoista joululahjapapereista muutaman pallon kuusen koristeeksi. Niistä tuli oikein söpöjä <3

  VastaaPoista
 8. Aijai minä tein tähtiä eilen ja tänään taitaa olla vuorossa pallot, kun aikaseksi vain saan :)

  VastaaPoista

Kiitos ihanasta kommentistasi, nähdään pian uudelleen! :)