Kasvimaalla // Vegetable garden

Ensin näytti siltä, ettei siellä kasva mikään. Kitumista ja nahistumista. Mutta sitten se ihan villiinty: joka paikka rehottaa yli äyräiden! Näin "ensikertalaisena" huomasin pari seikkaa, jotka aion tehdä ensi kesänä toisin:

- Paljon enemmän kasvutilaa
- tomaatin kaveriksi jotain muuta, kuin kurkkua
- poista tomaatista ne "ylimääräiset" kasvustot
- kasvulaatikoissa toinen järjestys
- Salaattia vähemmän, perunaa ja juureksia tilalle
- ehkä kymmenen laatikkoa lisää kaikelle, mitä nyt jäin kaipaamaan

Tomaatti on suorastaan räjähtänyt, kun en ollut tietoinen, että siitä olisi pitänyt poistaa ne kolmannet haarat. No, niitä on poisteltu nyt ja raakileita on aivan hurjasti - kerkeääkö ne sitten kypsymään niin se onkin sitten toinen juttu se. Mutta ensikesää varten onkin uudet suunnitelmat, tästä tuli paljon opittua. Ensinnäkin sitä tilaa tarvitaan näköjään huomattavasti enemän mitä kuvittelin...

' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' '

My vegetable garden now. It's growing more than well and I have a new plans for the nex summer!


You May Also Like

7 kommenttia

 1. Vau! Kivalta näyttää vaikka rehottaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tomaatti lähti kyllä ihan lapasesta :D

   Poista
 2. Ooh! Puutarhakateus! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Kasvimaahulluus iski jo, kun suunnittelin ensi kesää! Voi voi, pulassa ollaan.. :)

   Poista
 3. Hienolta näyttää! Mullakin aina jossain välissä kesää unohtuu tuo varkaiden poistaminen :D Vihreät, ehjät tomaatit kypsyvät kyllä sisälläkin, kunhan muistaa ne ennen kylmää sisälle kerätä. Itse olen yleensä kietonut kypsymättömät sanomalehtiin odottamaan kypsymistä. Eiväthän ne ihan samoilta maistu kuin auringossa punastuneet, mutta eivätpä mene hukkaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hitsit, etten tienny! Samoin harmittaa, etten tienny sitäkään, että pinaatti kasvaa vaa kukkia ja pituutta, ellei pidä jatkuvasti multaa kosteana. Noh, sehän olikin helppo homma tänäkesänä. Mutta, ensikesänä ollaan taas viisaampia :)

   Poista
 4. Samaa täälläkin opetellaan. Oon kyllä poistanut varkaat, leikannut ylimääräisiä lehtiä ja latvatkin veks. Mutta ei vaan kypsy! Äh! Sain ne kyllä aika myöhään laitettua, joten siinä ehkä vika... Mutta tosiaan ensi kerralla viisaampia mekin :)

  VastaaPoista

Kiitos ihanasta kommentistasi, nähdään pian uudelleen! :)