Hytermä // A place called Hytermä


Käytiin viikonloppuna veneilemässä Hytermässä, ihan tässä meidän omilla vesillä. Saari on aikamoinen nähtävyys veikeine kivirakennelmineen ja upeine rakennuksineen. 

Saariryhmä on 50 hehtaarin laajuinen. Erityisen ihastunut Romu-Heikki oli myllynkiviin. Siispä hän otti tehtäväkseen pelastaa käytöstä poistuneet myllynkivet työn muistomerkeiksi saareensa.
Myllynkiviä näkee saaressa erilaisina asetelmina, joista suurin on luonnonkivistä ja myllynkivistä muurattu noin kahdeksan metrin korkuinen "Työn muistomerkki". 


Kesäkelit ovat hellineet aivan uskomattoman kuumina viime päivinä, joten "valitettavasti" blogin kuva-anti painottuu kaikkeen ulkotouhuiluun :) Pihalla onkin saatu raivattua takatonttia sileäksi, tienpohjaa tehty ja saunanpäätyyn on jo terassikin rakenteilla hurjaa vauhtia! Kunhan alkaa olemaan valmista niin postausta on tulossa :)

Nauttikaahan helteistä, joita taitaa piisata vielä jonkin aikaa!

, , , , , , , , , , , , , , , , 

Last weekend we had a day trip to the island called Hytermä. There is a lot of great monuments build of stone and beautiful old buildings.


I hope you all are having great sunny days!


You May Also Like

4 kommenttia

 1. Nimi Hytermä kuulosti niin tutulle, että pakko oli käydä googlaamassa. No ihmekös tuo, lähellä kotiseutuja, taitaa olla nykyään samaa kuntaakin jo ;) Kivalta näyttää, pitääkin vinkata miehelle, että tuollahan voitais joskus piipahtaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yhtä suurta kuntaa saattaa olla joo :) Hytermä on oikein kiva retkikohde ja ranta mitä mainioin uimaranta. Jos omaa venettä ei ole niin soutuveneitä voi kuulemma vuokrata.

   Poista
 2. The house reminds me of the Hansel and Gretel. What fun.~May

  VastaaPoista

Kiitos ihanasta kommentistasi, nähdään pian uudelleen! :)