Pohja // Layout

Omasta kodista on tullut otettua kuva jos toinenkin, mutta niistä ei välttämättä saa kovin todellista kuvaa huoneiden koosta tai järjestyksestä. Helpottaakseni asiaa, piirsin suuntaa antavat pohjakuvat alakerrasta sekä yläkerrasta.

Asumme siis 1956 (?) rakennetussa rintamamiestalossa ja huonejärjestys on aikansa mukainen. Ainoastaan alakerrasta on poistettu väliseinä kahden huoneen välistä. Neliöitä asunnossa on noin 90, mukaan lukien vinttikomerot. Eli aika pienestä asunnosta puhutaan. Yläkerta on toiminut toisena asuntona, joten siellä on tyssin huoneen "riesana" puuhella. Se, miten se saadaan sieltä pois, onkin sitten pieni pulma..Väliseiniä eikä ovia myöskään ole joten..remonttia odotellessa!

Asuntoon oli tehty perusremontti (sähköt+vesiputket+keittiö+yläkerran portaat sekä jonkin verran pintaremonttia), mutta eristeenä toimii edelleen puru. Lämmönlähteenä toimii kaksi pönttöuunia, hella/ leivinuuni sekä yläkerrassa takka. Sähkölämmitystä ei ole, lukuunottamatta pesutiloja sekä isompaa vinttikomeroa. Talvella saakin uunit olla tulilla joka päivä. +13 asteen sisälämpötiloihin ollaan herätty useampaan otteeseen kovilla pakkasilla :) Mutta tällä mennään kunnes aikaa+rahaa löytyy remonttiin.

Ja mitäs me ollaan tehty? Aika lailla vaikka mitä pientä ja suurta tämän 2,5 vuoden aikana, mitä olemme tässä asuneet. Paljon olisi vielä tekemistä, mutta kaikki ajallaan :) 


Mutta nyt ulos! Pihahommelit odottavat :)


This is the layout of our home. It's build in 1956. There is about 90 square meters so it's quite a small house!
You May Also Like

6 kommenttia

 1. Vastaukset
  1. :D Onnistuin jopa! Toivottavasti näistä hahmottaa jollain lailla asunnon mallia :)

   Poista
 2. Näyttää toimivalta kodilta. :) Mä tykkään paljon rintamamiestalojen pohjaratkaisusta. Meidän talo on pohjaltaan noin 60 neliötä. Tilaa on lisäksi yläkerrassa ja kellarissa. Yhteensä varmaankin noin 150 neliötä asuinpinta-alaa, lattia-alaa enemmän. Millä ohjelmalla olet kuvat piirtänyt? Voisin joskus yrittää piirtää ne meidänkin kodista, koska vanhat piirrustukset eivät enää vastaa täysin todellisuutta. Tai oikeastaan eivät edes alunperin vastannut. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei meilläkään tallessa olevat pohjakuvat ole edes tästä talosta - jotain sinne päin, liekkö yleinen pohjakuva. Meillä kellaritila on tosi matala ja pieni, joten se on pelkästään kellarikäytössä. Haaveissa on joskus hieman laajentaa, mutta saa nähdä, toistaiseksi pärjätään näin. Latasin netistä ilmaisen piirustusohjelman Room Arranger 7, joka on ihan suht helppo ja näppärä. Sillä saa myös 3D mallinnuksen, mutta menee jo liian hifistelyksi :)

   Poista
 3. Nuo pönttikset ja puuhellan voisin hyvin siirtää tänne meidän taloon..:))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itelläni on hullu haave saada tuo yläkerran vanha Kotiliesi keittiöön muuratun puuhellan tilalle..niin ois nätti!! Vaan taitaapi tulla sellanen savotta, että saattaa jäädä :(

   Poista

Kiitos ihanasta kommentistasi, nähdään pian uudelleen! :)