Puhdasta // Clean


Tästä lähdettiin.

Ero näkyy jo! Oikealla maalattu, vasemmalla ei.Tein keittiöön lähes huomaamattoman pienen siistimispuuhan viikonloppuna. Maalasin nimittäin keittiön hormiston/piipunmuurin, joka onkin ollut työn alla jo tovin. Vanhassakaan ei juuri ollut valittamista (hivenen vihreään,siniseen taittuva väri kylläkin), mutta tahroja ja läikkiä oli jo sen verran, ettei edes pesemällä siitä siistiä saanut. Pihasaunan piipunmuurien maalauksesta jäi maalian sen verran jäljelle, että riitti hyvin keittiöönkin.

Huuva irti, pesu ja maalaus - eikä mennyt pitkään. Ensimmäinen kuva kertoo jollain tapaa seinän kunnosta, toisessa kuvassa olen oikeanpuoleisen nurkan jo maalannut: ero on siinä ehken kaikista parhaiten nähtävissä. 

Jälkimmäiset kuvat ovatkin sitten tältä aamulta. Äkkisältään eroa tuskin huomaa, mutta pienikin muutos kirkasti nurkan vallan kummasti :)

Noh, nyt kieltämättä alkoi häiritsemään katto sekä laatat sekä itse hella. Kyllähän se on selvää, että maalia pintaa ja äkkiä! Hellan sivussa olevan sähkölieden alusta (tuo hirvitys) on myös uusinnan alla. Se, että joku on siihen ylipäätään puusta alustan rakentanut, jo itsessään hirvittää! Hellan päällä se ei ole, mutta kuumuu kyllä sivusta kiitettävästi hellan ollessa tulilla. Toiveissa on saada siihen kunnon valettu/kivinen alusta.


Little bit of white paint on the wall and the whole kitchen brightened up! Little changes, but big differences. 
 

  Eli pientä pintaremonttia tiedossa :)


You May Also Like

8 kommenttia

 1. No kyllä raikastui ihan kertaheitolla! Muistuttaa myös kiusallisesti meidän vastaavasta, joka pitäisi sekä tasoittaa, maalata että kaakeloida edes osaa matkaa. Ja teetättää SE huuva. Jajaja... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ite en kummosia pohjatöitä tehny, pesin vaa. Vanhat maalivalumat ja ruuvien kolot jäi maalin alle. Huuvan kohdalla heräs pieni epäilys, että kuka ikinä sen nyt on tehnytkään, on kääntäny pellit vahingossa väärin päin..Nätti valkoinen sisälläpuolen ja harmaa ulospäin. Ei sillä, etteikö tuo harmaa ois kiva, mutta kun siinä näkyy pellin numerosarjat ja mitähän lie muita tehdasmerkintöjä :)

   Seuraavana vois olla tuo hellan maalaus. Ovat ihan kuulemma pelkällä Helmi kalustemaalilla noita maalailleet, näinköhän pelittää..?

   Poista
 2. Oi, kivasti raikastui! Valkoinen on siitä kiva, että sillä saa kertaheitolla raikkaan ilmeen, oli se sitten seinä tai vaikkapa joku huonekalu.
  Ihailin tuota huuvaa ja harmaan sävyä, omaa silmää ei ainakaan haittaa vaikka tekijällä pellit olisivat menneet vahingossa väärin päin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Emilia :) Itseasiassa itsekkään ei ole tullut aikaisemmin kiinnitettyä huomiota huuvan väärinpäin oleviin pelteihin, nätti se on noinkin!

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Sanoppa muuta! Ei pelkällä jynssäämisellä ihan noin raikasta saanut. Tiiä sitten tuosta puhtaana pitämisestä..rasva roiskuu ja noki lentää. Maalin pitäisi kyllä kestää kunnon pesutkin :)

   Poista
 4. Ootko kokeillut hangata liettä sanomalehdellä?
  Se siistii ainakin isommat ruosteet ja kiillottaa pinnan :)

  -Mirri

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitääkin kokeilla tuota, en olekaan aikaisemmin moisesta kuullut! Liesi on hivenen jo käytönjälkiä täynnä, kunnon kevätsiivo tekisi sillekin hyvää :)

   Poista

Kiitos ihanasta kommentistasi, nähdään pian uudelleen! :)