Taljojen päällä

Vaalea sohva on mukava, mutta se ainut pieni ongelma onkin sitten istuimen puhtaana pysyminen..Vaikka verhoilun jälkeen sohva kyllästettiin suoja-aineella niin kyllä vain lika siihen tarttuu. No joo, onhan sihen kaatunut kahvit jos toisetkin, mehut ja muut, vähän pinttynyttä tumentumaa tummista vaatteista..ihan perus settiä :) Kunnes pääsen pääliset pesemään kunnolla niin hommasin sohvalle parit harmaat lampaan taljat suojaamaan verhoilua. Eikä pelkästään suojaamaan vaan taljat tuovat mielestäni kivasti pehmeyttä muuten niin kulmikkaaseen sohvaan. Ja ovat lämpimät istua!

Nyt pitääkin harppoa jo lämmityspuuhiin. Toistaiseksi ollaan pärjätty yhdellä pönttiksellä, pari kertaa yläkerran takkaakin on tullut jo lämmitettyä. Pelkällä puulämmöllä sitä toisaalta toivoo lauhaa (alle -30 kiitos!) talvea, mutta toisaalta olisi kiva, että pakkaset tulisivat jo. Tosin villasukat jalassa pötkii jo pitkälle! 

Hyvää sunnuntaita!

S

You May Also Like

14 kommenttia

 1. Voi että miten upea sohva!! Ja tuo hylly/senkki! No on teillä muutenkin ihan ihanan näköistä... ;D
  Meilläkin on lampaantaljat sohvan tai tuolin reunalla, josta ne saa näppärästi pyllyn alle lämmikkeeksi ;) Ja kyllä ne lämmittävätkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovast! Sohva on ihan ehta aito 70 - luvun sohva, uudelleen verhoiltuna vaan, senkki onkin lapsuuden kodista :) Lampaantaljat ovat kyllä lämpösiä ja uskoisin olevan vielä hyvin kestäviäkin - nappi sijoitus!

   Poista
 2. Löysin tänne jotain reittä ja löytyi kiva blogi! Samaa sanon minäkin - todella kaunislinjainen sohva. Mistäpäin olet hankkinut taljat? Tarvitsisin itsekin muutaman...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja tervetuloa! Taljat ovat Ikeasta, löytyy ainakin valkeana ja harmaana eikä kovin pahan hintaisiakaan :)

   Poista
 3. Puhtaalta tuo sohva minusta vielä näyttää, mutta tuo lampaantalja on hyvä idea :-) Kaunislinjainen sohva muuten. Meillä on vesipestävä valkoinen päällinen joka likaantuu hurjaa tahtia vaikka talossa on vain 2 aikuista :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo..taitaa ne likatahrat näkyä lähietäisyydellä vaan :) Muutaman kerran on kyllä saanut pestä, ei tullut tehtyä irtopäälisiä niin aikamoista pesuoperaatiota saapi käyttää..Toivottavasti nuo taljat nyt pahimmilta sotkuilta suojaisi!

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Kiitos! Pitkästä aikaa sai jopa luonnonvalossa kuvata, ääh nämä pimenevät päivät..Lunta tänne vaan :)

   Poista
 5. Hyvin istuu tuohon nuo lampaan taljatkin! Mä olen ties kuinka pitkään haaveillut valkoisesta sohvasta, koirien kanssa eivät taida olla kovin käytännöllisiä.. Pestävät päälliset olis must, mutta nekin taitais aika nopsasti kulua jatkuvan pesun myötä. Mietittiin jo, että jos verhoiltaisiin meidän nykyinen sohva uusiksi vaaleammaksi. Saas nähä :)

  Täällä kaipaillaan jo pakkasia. Koirien kans lenkkeily huomattavasti mukavampaa ja siistiimpää pikku pakkasilla.
  Mukavaa viikkoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koirien kanssa saattaisi olla vähän haastavaa :) Meidän sohva verhoiltiin itse ja kangaskin oli aika edullinen, eli mielestäni ihan halvalla päästiin (noin.80e), sohva kun ei nojatuoleineen maksanut 20e enempää!

   Lumi ja pakkanen tekisi ihmeitä näille todella pimeille päiville..pimeää aamulla töihin mennessä ja pimeää töistä tullessa :( Jospa se siitä jo kohta sataisi :)

   Poista
 6. Oih! Teillä on niin kivan näköistä! <3 Tänään sinun inspiroimana kiikutin ullakolta mustat lampaantaljat puupenkin kovaa kantta pehmittämään, kiitos ideasta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti ja mukavaa, että löytyi ideanpoikanen taljoille :)

   Poista
 7. Rakastan lampaaantaljoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin minäkin :) Joskus on ollut poron taljojakin, joita olen pitänyt pihalla kuistilla penkinpäälisinä. Harmillisesti alkoi vaan sitä karvaa sitten lähtemään niin piti luopua..Mutta ihanan lämpimiä ovat kyllä!

   Poista

Kiitos ihanasta kommentistasi, nähdään pian uudelleen! :)