Porkkana pärjäsi.

"Ai että kasvimaa? No, kyllä se into siitä kuule vielä hiipuu."

No ei ainakaan vielä. Itse asiassa ajatukset pyörivät jo ensikevään kasvimaaprojektissa - hieman parempi versio tämän kesän mitättömästä läntistä. Tämä pieni kokeilu tuotti kuitenkin yllättävän hyvin satoa - jopa porkkanat kasvoivat salaatin ja herneiden rinnalla. Olisivat varmasti kasvaneet enemmänkin, jos olisin raaskinut harventaa pikkuisen enemmän taimen alkuja. Tyssikin on tykännyt kovasti - näitä herkkuja kun saa napostella ilman insuliinipistoksia. Mukavaa, että saapi napostella jotakin ilman mittauksia, arviointeja, verensokerin ihmettelyjä ja pistoksia. Tyssin herkkuiksi onkin muodostuneet kurkut, tomaatit ja porkkanat! 


Noh, ainut joka EI pärjännyt (joka kyllä harmittaa) on sitten se avomaakurkku. Viimeinen noutaja kurkuille oli isäntä, joka ajella hurruutti ruohonleikkurilla nurmikolle levinneiden kurkuntaimien yli. Sinne meni. 

Mitäpä tästä opin? Ensi keväänä siemenet ajoissa itämään, PALJON isompi kasvimaa (kyllä sitä tilaa pitää olla kasvaakin), mielellään aidattu sellainen (ei ajele isäntä yli ei) ja tyssin kun on jo tänä kesänä nähnyt, missä ja miten ne herkut kasvaa, voinkin huomaamatta koukuttaa hänet kasvimaalle kanssani kitkemään!

Kevättä odotellessa,

S

You May Also Like

7 kommenttia

 1. Hyvän näköisiä porkkanoita. Oman maan porkkanat on siitä ihania, kun niitä ei tarvi edes kuoria. Mäkin suunnittelen jo ensi kesää. Taidan laittaa kurkkua kasvamaan, kun sitä ei tänä kesänä ollut.

  VastaaPoista
 2. Hyvä, että on joku muukin joka jo miettii ensi kevään istutuksia!! :)

  VastaaPoista
 3. Porkkanat ovat kyllä hyviä, oikein harmittaa, ettei tullut sitä isompaa kasvimaata tehtyä..Tulevaa kevättä on mukava nyt jo vähän suunnitella, kun edes vähän tietää mitä pihalle halua :) Talvi aikaa mietiskellä miten ne sitten toteuttaa

  VastaaPoista
 4. Voi kun olisikin tilaa kunnon kasvimaalle... Porkkanat omasta maasta maistuvat varmasti niin paljon makoisammilta kuin kaupan vastaavat :-)
  Hyvää viikonlopun jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta :) Luultavasti ensi keväänä paukutan innostuksissani järjettömmän kokoisen kasvimaan ja olen pulassa kaikkien taimien kanssa..! :)

   Poista
 5. Sä oot kyllä touhuillu kaikkea ihanaa, kun kelailin lukemattomia kirjoituksiasi läpi. Ja ei kyllä oo mitään niin hyvää, kuin oman kasvimaan antimet. Mein muksut on jo tosi innokkaita apureita, vaikka mulla meinas mennä vähän virta kasvimaan hyysäämiseen. Pottua nostaessa riemunkiljahdukset ja lasten laulama "pettu poruna" taustalla on sen makukokemuksen ohella ihan huipuinta. Ihanaa viikonloppua sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kamera on kulkenut aika tiiviisti mukana, jopa niin, että tyssi sanoi että äiti hei, nyt riittää jo tuo kuvaaminen (samalla oma pikkukamera napsuen taustalla). Ehkä hieman tuli innostuksissaan otettua kuvia "tyssi uimarannalla, tyssi kasvimaalla, tyssi kesämökillä, tyssi näkee perhosen..." Piti saada kesä talteen ja ne pienet hetket :)

   Kasvimaan osalta suorastaan tunsin harmitusta, etten tosiaan tehnyt isompaa..ei tuossa pikkuläntillä mahtunut kasvamaan oikein kunnolla. Ensi kesänä siis kunnon kasvimaa :) ja taimet ajoissa itämään. Lasten innostus on vaan niin ihanan vilpitöntä ja spontaania - ja niin pienistä (aikuisen mielestä) asioista.. <3

   Hyvää viikonloppua :)

   Poista

Kiitos ihanasta kommentistasi, nähdään pian uudelleen! :)