Portti sinne ja tänne

Saako sitä koskaan valmiiksi? KUVITTELIN, että tänä(kin) kesänä saan aikaan paljon pihamaalla. Vaikka mitä. Ja nopeasti. Vaan jännästi se aika hujahtaa eikä kivet kävele paikoilleen omine jalkoineen. Kivien kanniskelu myös paikasta A paikkaan B ja uudelleen paikkaan C vie yllättävän paljon aikaa..Mutta jotakin on saatu aikaiseksi ja jotakin on jälleen lähteny peloista huolimatta kasvamaan!
Keväällä siirsimme nimittäin tuon villiviinin pois tieltä ja rakensimme sille heinäseipäistä kasvualustan/portin. Noh, sitä saikin sitten aika kauan aikaa jännittää, lähteekö koko komeus enää kasvamaankaan - huonolta näytti. Mutta onneksi sentään toinen puoli kasvaa rehottaa. Toinen puoli odotteleekin sitten ensikesää..Toivottavasi portti on silloin jo mielikuvieni kaltainen: iso ja tuuhea, hieman salamyhkäinen. Nyt se on..no nyt se vain on.Isäntä valoi myös muutamia isoja laattoja "huvin vuoksi" ja nehän kävikin oivallisesti portin ja kivimuurini jatkeeksi! Nyt tekisi mieleni istuttaa tuolta toiselta puolelta kyynelkoivun (KLIK) varjosta yksi pensas tuohon multapaakun kohdalle. Kun tuntuu tuo koivu kasvavan aika tuuheaksi. Siihen vierelle vähän kiviä ja maanpeittokasveja ja sitten ehkä kukkia ja...Noh, ainakin ne lyhdy täytynee saada portin pieleen roikkumaan :)

Terkuin,

S

PS. Kuvat on napsittu viimeviikolla, kun sattumoisin paistoi aurinko. Sen jälkeen onkin satanut vettä lähes kaatamalla koko ajan...Huomiseksi on kuitenkin luvattu jo +27!! Nyt kun katsoo pihalle niin ei tosiaan uskoisi - taitaa olla +10..

You May Also Like

8 kommenttia

 1. Voi miten kaunista! Aivan upeaa!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! :) Keväällä näytti aika onnettomalle..ensikesänä se on varmasti jo sen verran tuuhea mitä olin ajatellutkin!

   Poista
 2. Tutun kuullosta... että kesänkorvalla sitä suunnittelee jos vaikka mitä pihajuttuja, joista kuitenkin puolet siirtyy ensi kesään ;) Kamalan rajallinen aika tämä kesä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä kun on tuota tyhjää tilaa paljon enemmän mitä tilaa, jossa kasvaisi jotain. Kukkapenkkejä ei yhtään. Mielessäni olen täyttänyt puutarhani vaikka millä vaan hidasta on, ai että..Pikku Neiti kun pitää vielä oman huolen siitä, ettei turhiin touhuihin aikaa jää :)

   Poista
 3. Kyllä tuo tuosta lähtee kasvamaan...Meilläkin on pihalla portti, johon ostin viime kesänä villiviinin ja se vasta on ruipelo, mutta uskon, että ensikesänä on jo komea....)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi sentään tuo parempi puoli lähti - toiselta puolelta taisi juuret katketa turhan pahasti. Mutta ensi kesänä on varmasti jo tuuhea :)

   Poista
 4. Voi onpas upea, hyvä idis heinäseipäille :) kyllähän tuo tuossa aika komeasti jo rehottaa!

  Mukavaa viikon jatkoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. muutama ylimääräinen seiväs jäi ja äkkiseltään keksin ne tuohon käyttää. Saa nähdä kuinka kestää - hautautuu ainakin köynnöksen alle varmasti kokonaan:)

   Poista

Kiitos ihanasta kommentistasi, nähdään pian uudelleen! :)