Iso ja pieni ne yhteen soppii!

Mökillä on sellainen ihana, keraaminen kastikekaadin, jota olen aina ihastellu. Yllättäen löysin kirpputorilta samanlaisen viime syksynä ja ai että sitä onnen tunnetta! Nyt jokin aika sitten kävin koluamassa kirpputoreja jälleen läpi ja sieltäpä löytyikin pienempi versio - eihän siinä minkä voinut, matkaan lähti :) Mitähän lie ovat tai kuka lie valmistanut? Eivät taida kyllä ihan hellan kuumuutta kestää.


Pienempään kaatimeen tein tuollaisen narukokeilun. Jospa siitä saisin ne nätisti paistinpannujen viereen roikumaan.
 
Huomaa, että hella on ollut käytössä - edessä olisi rasvaus/huolto. Vinkkejä siihen kaipailisin. Kunnon possunihraa tulikuumalle hellalle? Hellamustalla uuninluukut?
  Hellan huolto odottanee pikkuisen viileämpiä päiviä - salaa mielessäni odotan sitä oikein kylmää sadeiltaa, jotta saisi laittaa pitkästä aikaa pönttöuunin tulille..Ihan kun talvella ei sitä hommaa olisi riittämiin! :)


Terkuin, 

S

You May Also Like

4 kommenttia

 1. Liesimustaa laittaisin hellaan. Meilläkin pitäisi tehdä kunnon jynssäys puuhellan päälliseen ja lisäksi ajattelin ottaa paistinluukun irti ja rapsutella siitä noet ja liat pois. Kesällä vaan ei oikein jaksa miettiä noita lämmitykseen liityviä juttuj ;)

  VastaaPoista
 2. Ihanat kaatimet!
  Lisésimustaa olisin minäkin suositellut.

  VastaaPoista
 3. Elikkä liesimustaa vaan - kiitos avuista :) Aika nokinen tuntuu olevan, joten mitenhän käypi..

  VastaaPoista

Kiitos ihanasta kommentistasi, nähdään pian uudelleen! :)