Lapsen jäljiltä

Eilen tuli puheeksi kautta rantain nuo viimoisen päälle stailatut sisustuslehtikodit - kuvat, joissa ei näy hitustakaan lapsista vaikka niitä siellä asustelisikin. Lelut ovat siivottu, tavarat järjestyksessä ja kynttilöissä palaa tuli. Missään ei näy pienten tahmatassujen "tästä minä kuljin" - tienviittoja. Lehtien kuvista, jotka ovat lähes täysin absurdeja siihen nähden, että siellä asustelisi yhtään juuri kävelemään oppinutta. Ylistailatut kuvat tuovat kieltämättä välillä epäuskontunteen: eihän se arkena voi olla noin, kyllä sohvalla on varmasti sulanutta jäätelöä. Se on vain tyynyn alla piilossa.

Noh, tokihan kauniit kuvat ja hyvin kuvatut kohteet ovat mielenkiintoisempia, kuin sekavat huushollit. Se, että tavarat ovat kuvassa järjestyksessä ja kynttilöissä palaa tuli, luo sen pienen "huoh"-tunteen. Kyse on siitä mitä halutaan katsojille antaa,  arki on aina arkea - ei silloin tyynyt ole nätisti sohvalla (vaikka taidan itse lähes joka kerta ohikulkiessani ne paikoilleen laitellakin..). 

Myönnän: itse olen suorastaan järjestelyhöperö: aina ylimääräiset tavarat pyrin siistimään ja viemään paikoilleen. Joka päivä. Pidän siististä kodista, mutta sen ei tarvitse olla joka hetki niin siloiteltu, ettei siellä näkyisi elämisen jälki. Tosin, olen tyssin kanssa päässyt aika helpolla - ei ole ollut lelujen levittelijä tai kukkaruukkujen kaivelija oikeastaan koskaan. Kynttilätkin ovat saaneet palaa aivan rauhassa. Tyssi pitää kuulemma siivoamisesta "kun en halua, että lelut häviää". Hih! :) Toki, jos jotakin kuvaan tänne, hieman katselen ympärilleni, jottei aivan mitä sattuu kuvaan jää. Siisitiä on vaikka pari "poltettavat roskat" - koria rajautuukin kummasti kuvista pois.. :)

Eli kyllä vain, meillä asuu lapsi! Lelujen levittely ovat Peppi-Lotan käsialaa, kuvaajana toimi äiti :)

Terkuin, 

S


Ps. Lelut ovat edelleen levällään. Saatamme korjata ne tänään paikoilleen.
Prinsessa nukkuu untaan Iittalan Kivituiku alla.

You May Also Like

2 kommenttia

Kiitos ihanasta kommentistasi, nähdään pian uudelleen! :)