Raparperisorbetti

Täällä on keli hellinyt aivan mahtavasti! Aurinko on paistanut ja lämpimiä kesäpäiviä on riittänyt. Jopa suorastaan hellettä! 

Takapihan raparperi on jälleen villiintynyt kasvamaan aivan huimasti, enkä taaskaan keksi mihin sen käyttäisin..Eilen löysinkin aika kivan raparperisorbetin ohjeen Yhteishyvä - lehdestä jota kokeilin. Helppoa ja suhteellisen nopsaan sorbetti syntyikin ja erinomainen vaihtoehto jäätelölle. Ohje on tässä näin, itse lisäsin hieman Stewiaa makeuttamaan sorbettia - muutoin ehkä hieman ärtsyn makuinen, mutta nyt maistui jopa tyssille :)


RAPARPERISORBETTI

2 raparperin vartta 
1 dl vettä
1dl tomusokeria
2 kananmunan valkuaista

Huuhtele, kuori ja pilko raparperit. Keitä paloja veden ja 1/2 dl tomusokerin kanssa muutama minuutti. Soseuta tasaiseksi. Nosta seos jäähtymään pakastimeen. Seoksen pitää olla täysin kylmää ennen sorbettiin lisäämistä. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää loppuvaiheessa loput tomusokerista. Kääntele joukkoon raparperisose. Kaada seos teräskulhoon (käytin kattilaa) ja nosta pakastimeen peitettynä. Anna pakastua tunnin ajan. Sekoita ja toista puolen tunnin välein muutamaan kertaan, kunnes seos on jähmettynyttä.

Tästä onkin helppo tehdä eri variaatioita vaikka mansikalla ja mustikalla! 

Kesäterkuin,

SYou May Also Like

2 kommenttia

Kiitos ihanasta kommentistasi, nähdään pian uudelleen! :)