Englantilaiset Muffinit

Eilen iski aivan järjetön himo Englantilaisiin muffineihin! Noh, pakkohan niitä oli sitten tänään aamupalaksi tehdä. Tosin, ei aamupalaksi kerennyt vaan oikeastaan välipala/brunssi/kovaan nälkään.

Muffineiden ohjeen löysin Lunni Leipoo - blogista (tutustumisen arvoinen blogi, joutuu ehkä muutamia muitakin herkkuja kokeilemaan) ja ohje on tässä:

Englantilaiset muffinit:

6dl vehnäjauhoja
1/2 pss kuivahiivaa
1/2 tl suolaa
1/2 tl sokeria
3 dl maitoa
1 rkl voita

voita/öljyä paistamiseen

Lämmitä maito kättä lämpöisemmäksi, sekoita siihen voinokare. Sekoita kulhossa keskenään jauhot, hiiva, suola ja sokeri. Lisää maito sekaan ensin puuhaarukalla alustaen ja sitten kädellä vaivaten. Ota taikina kulhosta leivinalustalle ja vaivaa kymmenisen minuuttia. Taikinan tulee olla rakenteeltaan pehmeää, ei jäykkää. Jätä taikina liinan alle kohoamaan noin puoleksi tunniksi.

Kauli kohonnutta taikinaa hieman joka suuntaan, jätä noin sentin-kahden paksuiseksi. Ota sopivan kokoisella juomalasilla paloja taikinasta, jätä ympyränmuotoiset palat liinan alle toiseksi puoleksi kohoamaan. 
Kuumenna voi pannulla ja paista muffineita noin viiden minuutin ajan molemmilta puolilta, pidä levyä puolilämmöllä.

Itsehän en malttanut jäädä kohottelemaan enää toiseksi puoleksi tunniksi vaan paistelin pannulla sitä mukaan, kun niitä lasilla napsin. Oli vähän olo, kun oisi sämpylöitä pannulla paistanut, mutta kyllä, aivan mielettömän hyviä! Sekä hillolla että voilla. Ehdottomasti tulee tehtyä näitä jatkossakin :)


Terkuin,

S


You May Also Like

0 kommenttia

Kiitos ihanasta kommentistasi, nähdään pian uudelleen! :)