Portaikon pieni muutos

Kun ostimme oman kotimme, lähes kaikki puupinta oli maalaamatonta mäntypanelia. Itse en järin kovasti pidä siitä - mielestäni imee kaiken valon tilasta. Eikä kellastuneena ole muutoinkaan kovin nätti. Portaikko varsinkin oli pelkkää panelia..Ennen muutosta otetut kuvat ovat vielä puhelimella otetut, joten antaa vaan enstistä enemmän ankeamman vaikutelman :) Tästä kuitenkin lähdettiin.

Seinät ja katto saivat valkoisen pinnan ja kyllä siinä maalaamista olikin. Varsinkin katon suhteen. Joutui virittelemään tikapuita vähän niin ja näin, jotta ylti maalaamaan. Samalla lyötiin umpeen yksi pieni vinttitilaan vievä oviaukko.  

Nyt, vihdoin ja viimein kun tämä ikuisuusprojekti on maalaamisen osalta valmis, koko tila on tuhannesti valoisempi! Vielä saisi muutamia listoja laitella ja pieniä yksityiskohtia sipistellä, mutta sen verran hyvä tästä tuli, jotta voipi jo hehkuttaa :) Seuraava projekti olisikin sitten nuo itse portaat. Nehän ei enää käy tähän yhtään. Vaan saavat nyt vähän aikaa odottaa, aika lailla on tuon pihasaunan kanssa tekemistä :)

Terkuin, 

S

Ps. mustat kirjaimet seinällä ovat perheenjäsenien nimistä :)You May Also Like

19 kommenttia

 1. Kyllä valkoinen maali vain on ihmeellinen <3 Niin paljon valoa ja tilan tuntua lisää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti kannatti maalata :) Ennen niin synkkä ja nyt on mielestäni aivan huippu!

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos, kyllä sitä aika pitkään maalattiinkin, aina kaiken muun rempan välissä :)

   Poista
 3. Kauniiksi on muuttunut, kyllä valkoinen maali on ihmeitä tekevä aine. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Isäntä oli aluksi sitä mieltä, että ei toinna maalata. Hirvee homma. Kävin purkin ja maalasin sen mikä ylsin ja kerkesin - sen jälkeen olikin sitä mieltä, että muuttu koko tila paljon valoisammaksi :)

   Poista
 4. Oi, tuli kyllä niin paljon valoisampi ja kauniimpi. Vaikka tekovaiheessa työ tuntuu loputtomalta niin kyllä se aina kannattaa :) Mahtia kun otit ennen kuvat, koska (minulla ainakin) unohtuu "ennen-look" tosi nopeasti!! Niitä on sitten kiva myös parin vuoden jälkeenkin katsoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikein harmittaa muutamissa remppakohteissa, kun ennen kuvat ovat unohtuneet. Muutokset on kuitenkin aika suuria ja aika kyllä niistä kultaa muistot! :) Onneksi, ainakin nuo remontin tuskat unohtuu ajan myötä..!

   Poista
 5. Hei. Sinulle on viesti blogissani :)
  Terveisin Marianne (hopealusikkapuussa)

  VastaaPoista
 6. Vastaukset
  1. Kiitos kovasti! Todella tyytyväinen olen tähän itsekin :)

   Poista
 7. Hyvältä näyttää! Ammattilaisen vinkkinä vielä että jos ponttien kohtiin nurkissa työntäis akryylimassaa niin ei näyttäis riviltä mustia aukkoja nuo reunat, viimeistelee aika kivasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyneekin kokeilla tuota nurkkiin :) Massaa ollaan kyllä kaikkiin muihin kolosiin työnnetty muissa remppakohteissa, mutta ei tullut tuo mieleen tässä kohtaa. Kiitos vinkistä!

   Poista
 8. Kyllä valkoinen vaan on niin paljon valoisampi! Meillä on sama homma edessä pikapuoliin. Kellastuneen mäntypaneelin maalausta katosta lattiaan..

  Siksipä utelenkin, että millä maalilla saitte vanhan paneelin noin hyvin piiloon?
  Ja montako kerrosta maalia tuo lopputulos vaati?

  -Katjuska

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maalattiin ihan panelimaalilla, Teknoksen Biora 20, kahteen-kolmeen kertaan. Joissakin kohin kuultaa vähän läpi, joten niiltä osin joutunee vielä pensseliä sutimaan. Ja jos haluaa oksankohdat varmistaa, niin ne kannattaa ensin sutia oksalakalla (tai jollain vastaavalla), ettei ala ajanmyötä kuultamaan keltaisina läikkinä valkean maalin läpi. Pensselissä ei kyllä kannata säästää - se tuli huomattua :)

   Poista
  2. ISO kiitos tiedoista ja vinkeistä! :)
   -Katjuska

   Poista
 9. Huikee muutos!!! Näitä ennen - jälkeen juttuja on aina niin kiva lukea. :)

  Niin, ja uus lukija ilmottautuu. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, KIITOS! Ja tervetuloa seurailemaan höpinöitä :)

   Poista

Kiitos ihanasta kommentistasi, nähdään pian uudelleen! :)