LehtitelineUskomattoman vaikeaa löytää sellainen lehtiteline, joka olisi "juuri SE". Varsinkin seinälle..Vaan kuinka ollakaan, satuin näkemään netissä uskomattoman hyvän idean, jossa lehtiteline oli tehty vanhoista kirjan kansista! Arvatkaa innostuiko tälläinen näpertelijä siitä? Ehdottomasti :) Harmittelin suuresti miten oli juuri joku aika sitten viskannut menemään yhden kirjan - olisi ollut sopiva tähän tarkoitukseen. Mitään ei siis kannattaisi koskaan heittää pois..Mutta onneksi kaapin kätköistä löytyi työpaikalta saatuja mappeja ja ne pääsikin nyt uusiokäyttöön. 

Ensimmäisenä irrotin mapeista metalliset kiinnikkeet - ovat muuten tiukassa ja reiät jäi, mutta sehän ei haittaa. Sen jälkeen päällystin kansiot tapetilla kauttaaltaan. Tässä vaiheessa (kantapään kautta opittuani) huomautan, että mappi kannattaa ensin päällystää vaikka tavallisella paperilla, ettei vaan jää kuvat paistamaan läpi. Itselläni jäi logot ym. näkyviin tapetin läpi, joten piti sitten tehdä homma uudestaan..

Sitten vain nakuttelin reiät juuttinarulle, jolla kiinnitin mapit pysymään auki. Mappeihin liimasin vielä "Magazine" - kuvat kanteen ja valkoiset nastat löin nurkkiin kiinni. Parilla naulalla löin ne seinään kiinni, en sen kummempia kiinnikkeitä lähtenyt keksimään :) 

Olen itse kyllä hirmuisen tyytyväinen tähän ja onneksi sattui silmään tuo ihana idea! 

Hyvää alkanutta viikkoa,

S
You May Also Like

6 kommenttia

 1. Hauska idea :)-Päivi

  VastaaPoista
 2. Hyvin saa kierrätettyä kansiot ja mapit :)

  VastaaPoista
 3. Hei, tosi kiva idea. Minulla kans tuli tuo mappi mieleen . Täytyypä jossain vaiheessa kokeilla itsekkin. Ehkäpä jo piankin :)

  VastaaPoista
 4. Mappi on hyvin kestävän oloinen ja kooltaan sopiva :) Nyt vain näpertelemään!

  VastaaPoista
 5. Ihana idea! Jaksaisitko tehdä vaihe vaiheelta -selityksen miten irrotit metallit ja miten päällystit ja miten kiinnitit nuo seinään? Olen ihan tumpelo askartelussa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Taisin ihan vain pihdeillä kiskoa nuo metallikiinnikkeet irti - vaikka jäikin reikiä, mutta ne sai piiloon. Mapit päälystin tapetilla, toki lahjapaperi, kangas ym. ajaisi saman asian. Liima-aineena käytin tapettiliisteriä, mutta uskoisin, että esim. lahjapaperin kiinnittämiseen riittää ihan perus liima. Seinään kiinnitin nauloilla, eli nakutin vain sopivat naulat mapin kannesta läpi suoraan seinään :)

   Poista

Kiitos ihanasta kommentistasi, nähdään pian uudelleen! :)